Burgery Warszawa blog

Najlepszy, przepyszny burger w Warszawie? Recepta jest prosta: wysokiej jakości wołowina delikatnie przyprawiona solą i pieprzem, świeże warzywa, prawdziwy ser, duża, pulchniutka buła, znakomity sos. Takie właśnie są nasze burgery. Niestety w wielu knajpach nadal nie spotykamy się z ideałem. Poznaj siedem największych „burgerowych” grzechów głównych!

1. Przypadkowa mięsna mieszanka

Podstawą dobrego hamburgera jest oczywiście mięso, które w przypadku tego dania powinno być w 100% z wołowiny. Częstym, powszechnym zjawiskiem jest mieszanie mięsa wołowego z wieprzowiną, bo przecież dla klienta nie ma to różnicy… Tak próbują oszukać nas niektóre burgerownie. Jeszcze gorzej, gdy do bułki wrzucony zostaje cienki, gotowy kotlet niewiadomego pochodzenia, naszpikowany chemicznymi substancjami. Od takich miejsc zdecydowanie lepiej trzymać się z daleka! W naszych burgerach znajdziecie połączenie delikatnych kawałków rostbefu, rozbratlu i łopatki w idealnych proporcjach. Pamiętajcie: tylko najlepsza wołowina bez domieszek innych gatunków mięs gwarantuje wyśmienity smak!

2. Ostre przyprawy

Pozostając jeszcze na moment w wątku mięsa: kiedy już lokale decydują się zaserwować nam mieszankę wołowiny z wieprzowiną, starają się zamaskować inny smak i stosują w tym celu pełną gamę przypraw. Mocno doprawiony kotlet? Oznacza to, że coś musi być z nim nie tak. Może mięso nie jest już najświeższe, może nie jest dobrej jakości? Nie mamy też pewności, co jeszcze się w takim kotlecie znajduje: spulchniacze, sztuczne aromaty czy konserwanty. Tymczasem do przyprawienia burgera wystarczy tylko sól i pieprz, które podkreślą walory smakowe wołowiny.

3. Bezsmakowa, nadmuchana bułka

Oprócz mięsa to właśnie bułka tworzy smak całej potrawy. Niestety knajpy często nie przywiązują wagi do wyboru dobrego pieczywa i serwują tak zwane gotowce, które są po prostu niesmaczne i naszpikowane konserwantami. Z wyglądu takie bułki są duże, a w rzeczywistości nadmuchane, gumowe i lekkie, co w tym przypadku nie jest zaletą. Świeże, naturalne i pulchniutkie buły z prawdziwej piekarni to nasz wybór.

4. Dodatki nie pierwszej świeżości i wyroby seropodobne

Chociaż wołowina i bułka to najważniejsze składniki burgera, czym byłyby bez warzyw? Nie możemy sobie wyobrazić! Zwiędła sałata i bezsmakowy pomidor popsują smak nawet najlepszego mięsa. Tak samo, jak ser, który w rzeczywistości serem nie jest… Wiele lokali stosuje tzw. wyroby seropodobne, które oprócz kiepskich walorów smakowych, mogą być szkodliwe dla naszego zdrowia. Takim substytutom mówimy stanowcze NIE i stawiamy na prawdziwy, aromatyczny ser.

5. Chemiczny sos

Nic tak nie podkręci smaków naturalnych produktów, jak równie naturalny, znakomity sos przygotowany na miejscu. Często spotykamy się jednak z tym kupnym, który nie ma nic wspólnego z dobrym smakiem i słabo komponuje się z wołowiną. Kolejny grzech główny! Sam ketchup to przecież też nic specjalnego, ale to kwestia gustu. Dla nas detale mają znaczenie, dlatego wszystkie nasze sosy przygotowujemy sami według autorskiej receptury. Gotowym, kupnym sosom mówimy stanowcze NIE!Odwiedź nas lub zamów najlepsze burgery w Warszawie!

Stronę wyszukano po hasłach:  Burgery Nocą,  Burgery Warszawa, Burgery Dostawa, Night Burger, Burger Night, Nocne Burgery, Jedzenie z dostawą 24h, Burgery 24h, Dowóz jedzenia nocą


Jedzenie na mieście to zawsze fajna alternatywa- na co dzień i od święta. Za dnia mamy nieograniczone możliwości wyboru i pojawia się problem w podjęciu decyzji. Na co właściwie mamy ochotę? Sądzimy, że prawdziwe burgery to w każdej sytuacji dobra opcja. Co, jeśli dopada nas nocny głód? Czy mamy szansę znaleźć restaurację czynną 24h w Warszawie? Przekonajmy się!

Jaki mamy wybór nocnego jedzenia w stolicy?

Każdemu z nas zdarzyło się obudzić głodnym w środku nocy i zorientować się, że lodówka świeci pustkami. Wracając do domu po długiej imprezie, zaczynamy odczuwać ssanie w żołądku, a dookoła wszystkie knajpy już pozamykane. Czy jesteśmy skazani na czekanie z posiłkiem do rana? Oczywiście, że nie. Musimy mieć jednak na uwadze, że najwięcej miejsc oferuje jedzenie typu fast food, czyli wszelkie zapiekanki, pizzę, frytki albo popularny kebab. Takie lokale lub budki najłatwiej spotkać otwarte całą dobę. Jakość oferowanego menu pozostawia często wiele do życzenia. Musimy mieć świadomość, że restauracje przeważnie zamykane są o 22:00 lub 23:00, ale spokojnie możemy znaleźć znakomite jedzenie 24h w Warszawie. To możliwe, gwarantujemy!

Postaw na burgera z prawdziwego zdarzenia

Burgery do niedawna również nie miały najlepszego wizerunku i kojarzone były z całą grupą „szybkiego jedzenia”. Wszystko za sprawą kiepskiej jakości składników i używaniu gotowych półproduktów w ich przygotowaniu. Na szczęście sytuacja burgera całkiem się odmieniła i choć nadal możemy znaleźć te gorsze, jest to doskonałe rozwiązanie na pyszny posiłek. Popularna kanapka z mięsem wołowym wkroczyła do świata tzw. slow food, a my udowadniamy, że stworzenie zdrowych burgerów jest możliwe. Wszystko dzięki najwyższej jakości wołowinie, znakomitej, naturalnej bułce i świeżym dodatkom w towarzystwie sosów zrobionych własnoręcznie od podstaw. To nasz przepis na sukces. Tutaj możesz zapoznać się z naszym menu: http://burgerynoca.pl/

Dostawa do domu jest świetną alternatywą- nie poluj na mieście

Dobrej jakości jedzenie w godzinach nocnych to nie sen. Zanim w desperacji zdecydujesz się sięgnąć po kebab, rozważ opcję wygodnej dostawy do domu. Nie musisz więcej szukać otwartej restauracji, wystarczy zadzwonić albo jeszcze lepiej… Zamówić online i gotowe! Spokojnie wybierzesz jedzenie, jakie lubisz i nie martwisz się o brak gotówki w portfelu. Wychodząc naprzeciw potrzebom klientów, stworzyliśmy właśnie takie rozwiązanie. Korzystając z naszej strony internetowej, komfortowo i szybko skompletujesz zamówienie, a my je dostarczymy. Nasza nocna zmiana zaczyna się każdego dnia już o 18:00 i trwa do 02:00,a w weekendy do 04:00. Jeśli masz ochotę zapłacić kartą płatniczą, poinformuj o tym naszą załogę podczas składania zamówienia.Przypominamy, na jakim terenie realizujemy nocne dostawy burgerów w Warszawie: Ochota, Mokotów, Ursynów, Wilanów, Bemowo, Śródmieście, Ursus, Włochy, Praga Północ, Praga Południe, Bielany, Żoliborz, Raszyn. Dostarczamy w nocy również na  Targówek, Białołękę, Rembertów, Wawer, Ząbki, Marki, Zielonkę i Kobyłkę.Jak widać, niezależnie od pory znajdziemy sposób na zjedzenie pysznego jedzenia i w dodatku bez wychodzenia z domu. Wystarczy telefon lub kilka stuknięć w klawiaturę.















Pyszna, chrupiąca bułka, doskonałe mięso wołowe, świeże warzywa- to musi być prawdziwy burger! Utożsamiany z amerykańską kuchnią i bardzo lubiany również w Polsce. Wszyscy doskonale znamy jego wyśmienity smak. Poznaj nasze wołowe burgery Warszawa przygotowywane według własnej receptury, bez konserwantów i sztucznych dodatków- Warszawa wie, co jest dobre!

1. Spoko Burger – pyszny burger w Warszawie

Nasz pierwszy bohater zadowoli wszystkich tradycjonalistów, którzy cenią oryginalny smak i uwielbiają klasykę. 200 g soczystej wołowiny w towarzystwie kruchej sałaty, czerwonej cebuli, korniszona i pomidora umieszczonych w pulchnej bułce. Czego chcieć więcej? Może jeszcze… Smacznego sosu, który zwieńczy całość i zapewni podkręcone walory smakowe! Idealnym wyborem będzie sos majonezowy z dodatkiem karmelizowanej cebulki i korniszona. To nasz firmowy strzał w dziesiątkę!

2. Git Burger – burger z serem w Warszawie

Oto wersja trochę bardziej rozbudowana od pierwszej propozycji. Znakomitą wołowinę (200 g) dopełnia bekon i prawdziwy aromatyczny ser najwyższej jakości. W bułce nie może zabraknąć też zdrowych warzyw: sałaty, cebuli i pomidora. Cieknie ślinka? Odwiedź nasz lokal w Warszawie na ulicy Radomskiej 3. Czekamy na Ciebie siedem dni w tygodniu od godziny 12:00 do 22:00.

3. Mocarz Burger – ostry burger w Warszawie

Lubisz nieco ostrzejsze smaki? Mamy coś dla Ciebie. Co powiesz na taki zestaw: wyśmienity burger wołowy (200 g), świeża sałata lodowa, ser cheddar, czerwona cebula, ostre papryczki jalapenos i hiszpański akcent- kiełbasa chorizo, która nada całości oryginalnego charakteru. Prawie zapomnieliśmy o… Płatkach chili. Pikantność gwarantowana.

4. Hardkor Burger – burger z bekonem w Warszawie

To już zdecydowanie łagodniejsza propozycja. W pysznej bułce znajdziemy wołowinę (200 g), bekon, czerwoną cebulę, pomidora, korniszona, delikatną mozzarellę i inną odmianę sałaty- pełną cennych minerałów rukolę. To jest pyszne! Jeśli nie masz jeszcze pomysłu na obiad lub wczesną kolację, skorzystaj z naszej dziennej dostawy na terenie dzielnicy Ochota w godzinach od 14:00 do 18:00.

5. Opór Burger – burger XXL w Warszawie

Na wielki głód lub dla miłośników dużej ilości dobrego mięsa również mamy coś specjalnego. Bo dlaczego by tak nie podwoić porcji przepysznych składników? Najbardziej wypasiony burger wszechczasów: wołowina (2x 200 g), sałata, podwójna dawka pomidora i czerwonej cebuli, 2x boczek, i rozpływający się w ustach ser cheddar w wersji podwójnej. Masz ochotę? Nie ważne, o której godzinie czytasz ten artykuł- jesteśmy specjalistami w nocnej dostawie w warszawskich dzielnicach: Ochota, Mokotów, Ursynów, Wilanów, Bemowo, Śródmieście, Ursus, Włochy, Praga Południe, Praga Północ, Bielany, Żoliborz i Raszyn. W dni powszechne dostarczamy od godziny 18:00 do 2:00 a w weekendy od 18:00 do 4:00. Znamy sposób na nocny głód i potrafimy się z nim rozprawić!Oto nasza doskonała piątka wyśmienitych, starannie skomponowanych propozycji na znakomity posiłek z najwyższej jakości składników. Niepowtarzalny smak to nie przypadek. Jakiego naszego burgera wołowego w Warszawie dziś wybierzesz?


To nie zaskoczenie, że podstawą prawdziwego burgera jest mięso, a dokładniej najlepszej jakości stek wołowy. Jego przygotowanie może być gwarancją sukcesu albo kompletną porażką- trzeba to zrobić odpowiednio dobrze. Istnieje wiele różnych przepisów, a każdy kucharz posiada swoje sekretne triki na genialny smak. Poznaj tajemnice idealnych burgerów!

1. Wybór mięsa- od tego trzeba zacząć

Wiemy już, że najsłynniejszą kanapkę świata przyrządza się z wołowiny. Jak wybrać tą najlepszą? Ważna okaże się informacja o rasie krów, od których pochodzą kotlety. Pamiętajmy, że odpowiednia ilość tłuszczu wpłynie na późniejszy smak gotowego mięsa. Idealna proporcja to 80% mięsa do 20% tłuszczu. Do naszych burgerów używamy świeżo mielonej wołowiny rasy Limousine, najlepszej na steki. Co wyróżnia ten gatunek? Bydło Limousine cechuje się mocnym umięśnieniem przy niewielkim otłuszczeniu i wczesnym dojrzewaniem- ma to znaczący wpływ na soczystość i delikatność mięsa. W celu uzyskania wyśmienitego smaku do przyrządzenia burgerów wykorzystujemy połączenie rostbefu, rozbratelu i łopatki. Rostbef i rozbratel pozwalają zachować kruchość mięsa. Łopatka zapewnia odpowiednią ilość tłuszczu, który jest niezbędny do dobrego wysmażenia wołowiny.

2. Mielenie i formowanie burgerów

Mięso wołowe najlepiej mielić przy pomocy maszynki z sitkiem o grubych oczkach. Pozwoli to na uzyskanie odpowiedniej faktury mięsa, co jest kluczowe przy późniejszym formowaniu i smażeniu. Mięsa nie należy mielić dwa razy, ponieważ straci ono odpowiednią konsystencję, stając się klopsami. Przy formowaniu burgerów trzeba pamiętać, że podczas procesu smażenia ulegną skurczeniu, dlatego zawsze muszą być większe niż oczekujemy w końcowym efekcie, ale nie przesadnie grube. Może mieć to wpływ na odpowiedni stopień wysmażenia.

3. Doprawienie wołowiny

Przyprawy zawsze dobierajmy według własnych upodobań. Nie należy jednak przesadzić, bo to nie one mają tutaj zagrać pierwszoplanową rolę. Uważamy, że sól i pieprz zdecydowanie wystarczą, aby podkreślić i wzmocnić smak steku. Mięso najlepiej oprószyć przyprawami w trakcie smażenia lub pod jego koniec. Sól użyta wcześniej może powodować niepotrzebne twardnienie wołowiny.

4. Stopień wysmażenia

Oczywiście też zależy on od indywidualnych preferencji, dlatego w lokalu dostosujemy go zawsze na życzenie klienta. Większość z nas lubi stek średnio wysmażony, który charakteryzuje się lekko różowym środkiem i brązowymi bokami. W smaku jest kruchy i wciąż soczysty. Inne stopnie wysmażenia to: mocno krwisty, krwisty oraz dobrze wysmażony.Szukasz prawdziwych burgerów w dzielnicy Ursynów? Skorzystaj z naszej nocnej dostawy, codziennie w godzinach 18:00-02:00 (weekendy do 04:00). Dostarczamy burgery nocą również na: Ochotę, Mokotów, Wilanów, Bemowo, Śródmieście, Ursus, Włochy, Pragę Północ, Pragę Południe, Bielany, Żoliborz i Raszyn. Wkrótce zasięg nasz obejmie również: Białołęka, Targówek, Wawer, Rembertów, Ząbki, Marki, Kobyłka i Zielonka.